Известие

Collapse
No announcement yet.

Да се смея ли или да плача...?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ти сам си отговорил на въпроса- нафтата е актуална, разбирай по- евтина. Това е основната причина.
    Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от DanewRomeo Покажи съобщение
      Напоследък обаче стават все повече дизеляците там.
      Малко статистика от ebay.com за америка .
      Обявени за продажба Diesel(2,362), 95% тракове, пик-ъп
      обявени за продажба Gasoline(38,950)
      Няма повишено предлагане на дизел.
      Такова беше положението в съотношението и преди години, поради простата причина, че освен по Rest Area които се намират извън градовете другаде нафта не може да си налееш, няма по бензиностанциите в градовете, за нормални коли. А защо ли е така ? Защото са прости може би ???
      Last edited by Доко; d.m.y г., 21:26.

Comment

Прости - да, но и доста заможни. И защо пример, свързан с американците? Аз живея в Европа, а тук бензинът губи позиции постепенно. Това е факт, без значение дали на някой му харесва или не.
        Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена

Comment

Прости - да, но и доста заможни. И защо пример, свързан с американците? Аз живея в Европа, а тук бензинът губи позиции постепенно. Това е факт, без значение дали на някой му харесва или не.
          Абсолютно. Не искам да се зароди спор бензин - дизел. Просто и ясно е , според мен има логично обяснение защо в европа се налага дизела. А мисля, че това ще достигне и америка, но ще мине време........там по скоро хибридите навлизат,но......може би заради по жестоки еконорми, знам ли, политика. Аз бих си взел дизел, но нов и с голяма кубатура. Втора употреба - предпочитам бензин.

Comment

пардон ФИАТ, няма грам напредък в разработката на бензинови агрегати от вече доста години.
            Има! 1.4 Турбо Бензин 120, 155, 175 коня.
            1.8 Турбо Бензин 200, 240 коня...
            2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
              Факт! I renounce my previous statement and beg for forgiveness
              Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена

Comment

При това положение май няма да си купя дизел

Comment

Край започвам да събирам пари за турбо топалка от днес само на хляб и вода.
                  156 1,8 ТS 99
                  Nissan Murano 2005

Comment

В Щатите не се използва масово дизел, освен за стопански нужди, заради местните рафинерии които технологично са предвидени за по-фина преработка на нефта, т.е. бензин. Това е политика на правителството им, а както знаете те са втората най-голяма планова икономика след съветската.
                    Giulietta 1,6 JTDm 2013
                    156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                      В Щатите не се използва масово дизел, освен за стопански нужди, заради местните рафинерии които технологично са предвидени за по-фина преработка на нефта, т.е. бензин. Това е политика на правителството им, а както знаете те са втората най-голяма планова икономика след съветската.
                      Политиката на правителството им е горивата да са евтини и затова няма никъв смисъл да караш дизел.
                      2014: Deutschland über alles

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                        Политиката на правителството им е горивата да са евтини и затова няма никъв смисъл да караш дизел.
                        Има, заради по-ниските емисии на CO2, а това за рафинериите е абсолютно вярно. Евтиното гориво се дължи на обстоятелството, че системата им за градски транспорт, особено в по-малките градове, е много слабо развита и хората са много зависими от автомобилите.
                        Giulietta 1,6 JTDm 2013
                        156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• винаги съм бил привърженик на бензина и смята да не си изневеря и за напред!!! (а ако се случи то ще бъде пак Алфа)
                          156 2.0 т.с. '00 черната стрела /вече само черна/
                          sigpic

Comment

• и пак не разбрах-
                            когато трябва да избирам 7-10 годишен дарак, изцеден от италиански душманин, къде вероятността да се разоря с последваща поддръжка е по голяма ?!?!

иначе за горенето....цената на пропана и нафтата/100км. е се тая.
                            sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                              мерси за окуражителните думи Айде да свършва вече тоя карък!
                              Не си сам нали знаеш,че те следвам неотлъчно : само че аз май успях да мина малко метър като си взема колата ще си организираме една среща и да си поплачем
                              Nicola Romeo

Comment

• Хехех ОК Щом си минал метъра значи пак по-добре от мен
                                Аз от цялата история с моя двигател, малко така съжалявам, че не взех тогава решението да пусна 1,6ТС на части и да бях мушнал нещо по-така в коша.....
                                Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Working...
                                X